Dankzij de ergotherapiebehandelingen van Jorik is Willemina weer Thuis Vitaal

Ergotherapie zorgt ervoor dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Op een veilige, verantwoorde en prettige manier. Helaas kunnen lichamelijke en psychische klachten het dagelijks leven flink belemmeren. Zo ondervond ook Willemina die door lichamelijke klachten het huis bijna niet meer uitkwam. Om haar moeder weer mobieler te maken én ervoor te zorgen dat zij zelfstandig haar woning kan verlaten, heeft dochter Monique een scootmobiel aangeschaft.

Via de huisarts heeft Monique voor haar moeder de hulp ingeschakeld van een ergotherapeut, zodat haar moeder de scootmobiel goed kon leren gebruiken. In dit interview vertelt Monique meer over de ergotherapiebehandelingen van Thuis Vitaal.

Ergotherapiebehandelingen Thuis Vitaal

“Mijn moeder kon geleidelijk aan niet meer op haar benen staan, terwijl ze wel heel graag buiten kwam. Daarom heb ik een scootmobiel voor haar aangeschaft, zodat ze weer zelfstandig de deur uit kan. Tijdens een gesprek met de huisarts werd ik doorverwezen naar ergotherapeut Jorik Brugman, van Thuis Vitaal. Omdat ik nog nooit in aanraking was gekomen met een ergotherapeut, had ik geen idee wat mijn moeder kon verwachten. De huisarts legde uit dat Thuis Vitaal mijn moeder kon helpen bij het onder de knie krijgen van de scootmobiel. Maar ook bij andere aanpassingen in huis, om haar weer mobieler en zelfstandiger te maken,” vertelt Monique.

Aanpassingen om Willemina mobieler te maken en te ondersteunen

Na het maken van een afspraak kon Jorik al snel langskomen: “Hij heeft direct actie ondernomen”, vertelt Monique ons. “Zo bestelde hij tijdens het kennismakingsgesprek al een kleinere stoel en een bedsteun voor mijn moeder, om het leven in huis makkelijker te maken. Vrij vlot daarna volgde een tweede afspraak. Die dag wilde hij eigenlijk naar buiten gaan om te oefenen met de scootmobiel, maar het was die dag slecht weer. Dus bedacht hij snel een ander plan. Mijn moeder rijdt namelijk ook nog auto. Dus hebben ze geoefend hoe zij met haar scootmobiel bij haar auto in de garage kan komen. Ze keken welke obstakels ze tegenkwamen op de weg naar de auto. Drempels bleken het grootste obstakel te zijn, dus heeft Jorik een aantal drempelverhogers besteld zodat mijn moeder makkelijker over de drempels kwam met haar scootmobiel”.

Jorik -van Thuis Vitaal- is heel open, gezellig, eerlijk en vriendelijk

Wat de werkwijze van Thuis Vitaal uniek maakt? Monique is daar resoluut in: ‘’Jorik kan heel goed met ouderen omgaan. Mijn moeder is nogal kritisch op de mensen die haar hulp willen bieden, maar Jorik heeft iets speciaals. Mijn moeder is écht dol op hem! Dat blijkt ook uit het feit dat ze een fles wijn voor zijn verjaardag heeft gekocht. En hij is ook nog eens in dezelfde week als haar jarig, wat ze ook erg leuk vindt. Daarnaast verloopt de samenwerking met Jorik heel soepel. Wanneer ik hem een berichtje stuur, reageert hij vrijwel direct. En ik kan ook contact met hem zoeken zonder dat er een afspraak staat. Verder houdt hij mij goed op de hoogte qua aanpassingen in het huis en hoe mijn moeder reageert op de aanpassingen. Tot slot heeft hij goede sociale vaardigheden. Ik zou het niet erg vinden als het mijn schoonzoon is, haha.”

Monique raadt de ergotherapie- en valpreventiebehandelingen van Thuis Vitaal dan ook zeker aan bij anderen: “Jorik werkt namelijk efficiënt, snel, luistert goed en is makkelijk om contact mee te zoeken.”

Heeft u -of uw ouder- net als Willemina lichamelijke (of psychische) klachten waardoor u steeds minder mobiel bent en nog wel zelfstandig in de eigen woning wil blijven wonen? Behandelingen van Thuis Vitaal kunnen u de oplossing brengen. Benieuwd of het team van Thuis Vitaal iets voor u of uw ouder kan betekenen? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met Jorik, of gewoon bij u thuis.