Terugblikken en vooruitkijken met Jorik van Thuis Vitaal

Het einde van 2022 is in zicht. Een mooi moment om samen met Jorik bij te praten over het afgelopen jaar én vooruit te kijken naar 2023.

2022 in een notendop

2022. Wat was het een mooi jaar. Veel nieuwe cliënten kunnen ondersteunen bij hun hulpvraag in Amsterdam Nieuw-West. Nieuwe samenwerkingspartners gemaakt en bestaande samenwerkingen verder uitgebreid. Ik werkte mee aan de oprichting van de ENA (Ergotherapie Netwerk Amsterdam) en ben bezig met Topzorg Slotervaart. Sanne is, naast haar baan bij Thuis Vitaal, bezig met studeren aan haar master Orthopedagogiek. In september verwelkomden wij twee stagiaires: Nikki en Madelief, die allebei als een speer gaan. Ze gaan al regelmatig zelfstandig op pad om mensen te ondersteunen in de wijk. Van Wijktafel tot wandelmaatje en oefenen met steunkousen; voor niets draaien zij hun hand om. Hun versterking is absoluut één van onze hoogtepunten.

Team uitbreiden

2023? Dan hopen wij ons team verder uit te breiden. In februari hopen wij dat er weer twee nieuwe stagiairs starten. Meld je dus aan via de Hogeschool van Amsterdam (HvA) of stuur mij een e-mail. Leuk om te weten: elke maand houden we een vrijdagmiddagborrel op een verrassende plek. In 2022 hebben we met het team gepoold, gegamed en speelden we tafeltennis, dus wij zijn benieuwd welke avonturen we in 2023 nog verder gaan beleven.

Complexere zorg in de thuissituatie

De plannen van het kabinet zijn gericht op het langer thuis blijven wonen. Wij verwachten dan ook (meer) complexere zorg in de thuissituatie tegen te komen. Van steunkousen en ligorthese tot Dementie en Spierziekte; wij hopen een bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van leven in de eigen woonomgeving. Ergotherapie is hét vak van de toekomst. Wij hopen meer nieuwe ergotherapeuten te verwelkomen en zullen onze bijdrage leveren om het vak verder te promoten. Samenwerken in de zorg wordt steeds belangrijker. Wil je daarom samenwerken met Thuis Vitaal? Schroom niet om een mailtje te sturen om een kop thee of koffie te drinken om over de mogelijkheden te praten.

Wees lief voor elkaar!

Wees lief voor elkaar. Zie je een ouder die hulp nodig heeft? Help dan altijd! Ga eens bij je buren langs om te vragen hoe het met ze gaat. Iedereen heeft menselijk contact nodig; zowel jong als oud. Uit ervaring kunnen wij je vertellen dat ouderen veel leuke en waardevolle verhalen hebben die ze graag met je delen.

Wij kijken uit naar 2023!