Toegankelijke zorg met een glimlach: 2021 in een notendop voor Thuis Vitaal

Ergotherapie in de basisverzekering

Na het behalen van zijn master in 2019 en het werken bij twee praktijken, focust Jorik Brugman zich sinds maart 2021 volledig op zijn eigen ergotherapiepraktijk Thuis Vitaal. En met succes! Want steeds meer ouderen in Amsterdam Nieuw-West weten hem te vinden voor ergotherapie en valpreventie. Een mooi moment om met Jorik bij te praten over het afgelopen jaar én samen vooruit te kijken naar 2022.

Steeds meer mensen in Amsterdam Nieuw-West maken kennis met Thuis Vitaal

“Net als elke zelfstandige ergotherapeut, is het maar afwachten hoe en of je eigen praktijk aanslaat. Ik vond het in het begin dan ook best spannend of ik mijn week wel vol zou krijgen met behandelingen. Maar in de afgelopen maanden heb ik gelukkig veel leuke mensen ontmoet. Ik fiets door heel Amsterdam om mensen aan huis te behandelen. Want ergotherapie krijgen in de eigen omgeving is in mijn ogen echt het beste. Daar ervaren cliënten de dagelijkse problemen, waardoor ik het behandelplan beter kan afstemmen op hun persoonlijke situatie. We praten niet alleen over ergotherapie, maar ik maak alle onderwerpen bespreekbaar. We focussen ons op de toekomst. Wat kan u (straks) wel?! En die aanpak blijkt aan te slaan, want steeds meer ouderen in Amsterdam Nieuw-West weten mij te vinden. Nu is het een uitdaging of ik een nieuwe ergotherapeut kan vinden die past bij Thuis Vitaal, zodat nog meer ouderen zelfstandig thuis kunnen blijven wonen!”

Joriks hoogtepunten van afgelopen jaar

2021 kan voor Jorik dus omschreven worden als een succesvol jaar. Maar wat waren volgens hem de absolute hoogtepunten? We sommen ze samen voor u op:

  • Veel woningen veiliger gemaakt, waardoor ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen;
  • Oefening baart kunst: dit jaar heb ik vijf mensen leren rijden op een elektrische driewieler;
  • Tientallen succesvolle aanvragen ingediend bij gemeenten, zodat hulpmiddelen (deels) werden vergoed en sneller werden geleverd;
  • Diverse presentaties gegeven in Nieuw-West over valpreventie;
  • Veel mogen leren over de verschillende culturen, normen en waarden in Amsterdam;
  • Oprecht dankbare cliënten die blij zijn dat je bent geweest;
  • Meer dan 300 persoonlijke behandelplannen opgesteld die ervoor zorgen dat mensen weer zelfstandig kunnen eten, in en uit bed kunnen komen, hobby’s uitoefenen, hun mobiliteit vergroten en dus weer plezier hebben in het leven.

De uitdaging voor Thuis Vitaal: het vinden van nieuwe collega-ergotherapeuten

Dat alle mensen in Amsterdam veilig thuis kunnen wonen is dé missie van Thuis Vitaal. Maar om dat te realiseren, zoekt Jorik (zelfstandige) ergotherapeuten die samen met hem en collega Sanne de thuissituatie bij ouderen in Amsterdam Nieuw-West veiliger willen maken. Waar de nieuwe ergotherapeuten aan moeten voldoen? Jorik: “Als ik op mijn fiets stap richting een cliënt, dan is het mijn doel om de ergotherapiebehandeling leuk te maken voor de mensen. Dat ze er zin in hebben dat ik kom én samen met mij willen werken aan herstel. Alleen op die manier kan je goede zorg leveren. Ik zoek iemand die dat ook wil bereiken met zijn of haar behandelingen.”

Joriks wens voor 2022

“Uiteraard wens ik dat iedereen zo lang mogelijk de dingen kan blijven doen die ze willen doen. In de gezondheid die bij hun leven past. Met Thuis Vitaal wil ik de ouderen in Amsterdam Nieuw-West graag helpen om dit te realiseren. Door samen te kijken hoe we het leven thuis veiliger kunnen maken, hoe u weer zelfstandig boodschappen kunt doen of uw hobby weer uit kan oefenen. Maar bovenal wens ik iedereen een blij, gelukkig en gezond nieuwjaar!”