Van ergotherapiestudenten naar (afstudeer)stagiaires bij Thuis Vitaal

Thuis Vitaal werkt elk halfjaar samen met studenten ergotherapie. Zo ook met Nikki en Madelief! In 2022 begonnen zij met hun afstudeerstage bij Thuis Vitaal. “Ik houd er niet zo van om op kantoor te zitten en vind het heerlijk om op verschillende locaties te werken”, vertelt Nikki.

Benieuwd hoe zij bij Thuis Vitaal terechtkwamen? Én hoe zij het stagelopen bij Thuis Vitaal ervaren? Wij vroegen het hen! Lees snel verder.

Zij zetten beiden Thuis Vitaal op nummer één

Beiden waren op zoek naar een afstudeerstage in de ergotherapie wereld. Hoe dan Thuis Vitaal? “Onze school heeft een stagevacaturebank. Via dat portal kan je alles regelen rondom je stage. Je kan zelf zoeken naar vacatures, maar ook de hulp inschakelen van een medewerker voor het papierwerk als je eenmaal een stage hebt gevonden. Tijdens onze zoektocht naar de ideale stage in de ergotherapie, hebben we verschillende filters toegepast. Toen kwam Thuis Vitaal naar voren. Thuis Vitaal was voor ons beiden onze eerste keuze, vanwege de goede indruk die Jorik bij ons achterliet na het bekijken van één van zijn video’s. We hebben gereageerd en konden vrijwel direct op gesprek komen bij Jorik”, vertellen Nikki en Madelief.

Thuis Vitaal als werkgever

Waarom Nikki voor Thuis Vitaal als stagebedrijf koos? “Ik vind het belangrijk om niet in een megagrote organisatie terecht te komen. Ik houd meer van klein en persoonlijk! Daarnaast had ik een video van Jorik gezien waarin hij vertelde over stagelopen bij Thuis Vitaal. De manier van werken en begeleiden sprak mij erg aan. Niet van dit moet je kunnen, maar juist van dit kan je bij ons leren.”

Dagelijkse werkzaamheden als ergotherapie stagiaire

Wat het stagelopen bij Thuis Vitaal zo leuk maakt voor Madelief? “De sfeer. Die is tijdens én na het werk echt heel goed. Daarnaast is Jorik ook een stuk jonger dan de meeste ergotherapeuten en praat makkelijk en vlot. Ook vind ik werken in de eerstelijnszorg erg leuk en geniet ik ervan om door Amsterdam te fietsen wanneer ik cliënten ga bezoeken. Door bij ouderen langs te gaan en met hen in gesprek te gaan over de problemen die zij ervaren, kan ik ze echt verder helpen. Dat geeft mij veel voldoening aan het einde van mijn werkdag.”

Thuis Vitaal als toekomstig stageadres voor jou!

Of Madelief Thuis Vitaal aanraadt aan andere studenten? “Absoluut. Jorik creëert een hele fijne sfeer waarvan je denkt: hier wil ik werken. Nikki denkt daar net zo over: Je wilt je stage gewoon halen en daarnaast een leuke tijd hebben. Dat lukt hier heel goed.”

Lijkt het jou het leuk -om net als Madelief en Nikki- stage te lopen bij Thuis Vitaal? Dat kan! In februari hebben we weer plek voor nieuwe stagiaires. Neem telefonisch of via de mail contact op met Jorik en wie weet zien wij elkaar snel.