De ergotherapiebehandelingen van Thuis Vitaal verlichten de pijn van meneer Ciebrant

Meneer Ciebrant is 81 jaar en woont samen met zijn vrouw zelfstandig in hun woning in Amsterdam. Al sinds zijn jongere jaren kampt meneer Ciebrant met pijn, maar de afgelopen jaren is die pijn steeds ondragelijker geworden. Waar het vroeger ging om migraine, is dat later overgeslagen naar hevige rugpijn. Achteraf bleek dit om een chronische hernia te gaan. Om thuis te kunnen blijven wonen schakelde meneer Ciebrant de hulp van Thuis Vitaal in. Benieuwd hoe hij bij Thuis Vitaal terecht is gekomen en wat zijn ervaring is met de ergotherapiebehandelingen? Wij vroegen het hem.

Via de huisarts bij Thuis Vitaal

“Via mijn huisarts ben ik bij Thuis Vitaal terechtgekomen. De hulp van een ergotherapeut had ik al veel eerder willen -en moeten- hebben. Mijn jarenlange rugpijn bleek dus een chronische hernia te zijn, maar mijn vorige huisarts heeft mij hier nooit goed bij geholpen. Totdat hij werd vervangen. Mijn nieuwe huisarts stelde direct voor om de hulp van een ergotherapeut in te schakelen. In dit geval ging dat om Thuis Vitaal en zo kwam ik in contact met Jorik”, vertelt meneer Ciebrant.

Binnen een mum van tijd alles geregeld

Het vervolg? Meneer Ciebrant: “Jorik is bij mij thuis langs geweest. Ik heb toen mijn verhaal bij hem gedaan en verteld waar ik last van heb en wat ik niet meer -zelfstandig- kan. Uit het gesprek kwam voort dat ik een rollator, een traplift en steunen voor in de badkamer en het toilet nodig heb om ‘thuis vitaal’ te kunnen blijven wonen. Hij is toen direct met verschillende instanties en bedrijven gaan bellen. Daarnaast heeft hij ervoor gezorgd dat er een parkeerbord voor het huis werd geplaatst en kreeg ik een parkeerbewijs, zodat we onze auto altijd dichtbij kunnen parkeren. Jorik had dit alles binnen een mum van tijd geregeld. Hij krijgt ook werkelijk alles voor elkaar. Ik ben hem daar tot op de dag van vandaag dankbaar voor.”

Jorik is een man van zijn woord

Hoe meneer Ciebrant de samenwerking heeft ervaren? “Heel goed. Jorik is een man van zijn woord. Hij komt niet met verhalen en heeft geen praatjes. Hij vertelt zijn verhaal, geeft eerlijk advies en regelt het. Dit soort mensen heb ik nodig in het leven.” Of hij de ergotherapeut en valpreventiebehandelingen van Thuis Vitaal dan ook aan anderen aanbeveelt? “Ja. De mensen die ook problemen hebben door een handicap of andere pijnklachten, raad ik Jorik zeker aan. Hij regelt namelijk alles voor je. Superfijne, geniale man vind ik hem”, besluit meneer Ciebrant.

Heeft u -of uw ouder- net als meneer Ciebrant lichamelijke (of psychische) klachten waardoor u steeds minder mobiel bent, maar nog wel zelfstandig in de eigen woning wil blijven wonen? Ergotherapie- of valpreventiebehandelingen van Thuis Vitaal kunnen u de oplossing brengen. Benieuwd of het team van Thuis Vitaal iets voor u of uw ouder kan betekenen? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met Jorik, dit kan gewoon bij u thuis.