Hoe verloopt een behandeling bij Jorik

Een behandeling bij Jorik begint altijd met een uitgebreid kennismakingsgesprek. Daarin investeer ik extra tijd zodat ik de behandeling goed kan laten aansluiten op uw wensen. Ergotherapie is een heel persoonlijk beroep. Dit komt door de onderwerpen die we samen bespreken, maar ook doordat ik u bij voorkeur in uw eigen huis behandel. Daarom vind ik het belangrijk om een vertrouwensband met u op te bouwen, ik wil graag dat u zich veilig voelt bij mij.

Ergotherapie aan huis

Het doel van het kennismakingsgesprek van Thuis Vitaal in Amsterdam is om in kaart te brengen waarmee u geholpen bent. Ik leg altijd eerst even uit wat ergotherapie is. Ook vraag ik naar de verwachtingen die u van de behandeling heeft. En natuurlijk leg ik alle gegevens zorgvuldig vast in een cliëntdossier.

Het kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek wil ik erachter komen wat u allemaal op een dag doet, wat belangrijk voor u is en waar u in de dagelijkse praktijk tegenaan loopt. Ook wil ik graag weten of u thuiszorg heeft of een huishoudelijke hulp. Kunt u zelf nog boodschappen doen en licht huishoudelijk werk? Heeft u hobby’s en kunt u die nog uitoefenen? Zijn er dingen die u graag wilt doen, maar lukt dat nu niet?

Al deze en andere vragen komen aan bod, zodat ik goed kan inschatten hoe ik u het beste kan helpen. Daarna loop ik samen met u een rondje door het huis. Zo kan ik zien hoe u loopt en welke aanpassingen er in huis eventueel nodig zijn

Rondje door het huis

Tijdens het rondje door het huis komen we in elk geval in de badkamer, slaapkamer, keuken, toilet en eventueel op de trap. In de slaapkamer vraag ik u om even op bed te gaan liggen en weer op te staan. Gaat dat makkelijk of moeilijk? Ligt dat aan de hoogte van het bed, of heeft dat met lichamelijke beperkingen te maken?

Nadat we het rondje door het huis hebben afgerond, bespreken we wat er nu als eerste geregeld moet worden. Misschien is het nodig om alvast een aanvraag in gang te zetten bij de gemeente of zorgverzekeraar. Het kan ook zijn dat u baat heeft bij een hulpmiddel dat we kosteloos kunnen lenen om het eens uit te proberen.

Afhankelijk van uw situatie maken we een nieuwe afspraak en vervolgen we de behandeling.

Duur van de behandeling bij Jorik

Meestal bestaat een behandeling ergotherapie uit een paar sessies. Daarna kan de behandeling tijdelijk stoppen. Zodra we een passende oplossing hebben gevonden en de problemen zijn opgelost, ronden we het behandeltraject af.

Wanneer u op een later moment opnieuw vragen heeft of problemen ervaart, dan kunt u uiteraard altijd contact met mij opnemen.

Ben u een verwijzer en wilt u graag een cliënt aanmelden? Vul het verwijsformulier in en stuur het op via Zorgmail.